Pudong International Airport
Zaterdag 27 augustus
9.00 uur vertrek uit het hotel. Een mooie rit door de stad en een uur later stonden we op Pudong International Airport. Krankzinnig groot en ook mooi. Wij hadden al via internet ingecheckt en bij de buisiness-class stond helemaal niemand, dus hebben we daar onze bagage gedropt en een boardingpass gehaald. Dat ging zeer soepeltjes. Wat minder soepel was het dat we meteen al een uur vertraging kregen. Dat gaf ons wel weer extra tijd om nog wat te shoppen, altijd leuk natuurlijk. Wat koffie en gekochte artikelen later, werden we van gate 19 naar 18 gestuurd en vervolgens naar 16. Als compensatie kregen we wat drinken om het wachten te vergemakkelijken......... Wel free wifi, dus toch nog even dit stukje kunnen typen. We gaan nu om 13.20 uur boarden (zeggen ze) dus zullen we rond 14.00 wel gaan vliegen.
(.....) Het boarden ging op de afgesproken tijd door, maar vervolgens hebben we nog tot 16.00 uur in het vliegtuig aan de gate gezeten. Uitleg: Er is maar één 'snelweg' in het luchtruim van Shanghai en je moet weer wachten op een 'gaatje' om in te kunnen voegen. Vervolgens moet dat via Beijing worden goedgekeurd en dat kost tijd.....
We hebben wel een uur ingehaald en om 20.30 uur landden we op Schiphol. Afscheid genomen van de groep en op naar de vliegtaxi. Om 22.30 uur stapten we ons huissie weer binnen en nu gaan we lekkerslapen.
Groetjes van ons
En zijn jullie na een week al bekomen van alle indrukken uit China?
Of zijn jullie ze allemaal nog aan het verwerken!
Bedankt dat we mee mochten genieten van jullie fantastisch gedocumenteerde vakantie. Zo gaan wij eigenlijk ook een beetje op reis (-:
Fred & Ellie
en zo arriveerde vandaag 19 oktober 2011. de in XÃan gekochte krijger veilig in de Kolenstraat.
Dat is toch wel een fijn idee!